Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ιταλική Φοκάτσια

 

Υλικά:
270 γρ. χλιαρό νερό
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. Μαγιά ξερή
1 πρέζα Ζάχαρη
Αλάτι ψιλό & Αλάτι χοντρό
1/2 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό, σπασμένο στο γουδί ή το μούλτι
80 γρ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη για να τραφεί η μαγιά με τη ζάχαρη. 



2. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε 1 γερή πρέζα αλάτι, το ξερό αρωματικό και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια οπότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί.
3. Σε μεσαίο ταψί, βάζουμε τα 70 γρ. ελαιόλαδου και απλώνουμε καλά το ζυμάρι μας κάνοντας βαθουλώματα με τα δάχτυλά μας. Σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
4. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 



5. Ψήνουμε στους 180C στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας έχει ψηθεί καλά από κάτω.



Tip: Σερβίρουμε την φοκάτσια σαν συνοδευτικό  ψωμί του φαγητού μας, φτιάχνουμε σάντουιτς ή την τρώμε ακόμα και σκέτη.

Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου