Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σούπα βελουτέ Πατάτα & καρότο


Υλικά (για 4 άτομα):
2 κρεμμύδια
2 μεγάλες πατάτες
2 πράσα
10-12 μεσαία καρότα
1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προεραιτικά)

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.



2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και τα καρότα.
3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με το blender χειρός. 
4. Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα και ξαναβράζουμε άλλα 2-3 λεπτά.
5. Σερβίρουμε αμέσως.


Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου