Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Πατάτες γιαχνί


Υλικά:
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
250ml τριμμένη ντομάτα
2 δαφνόφυλλα
2 ξυλάκια κανέλας
1 ζωμό κοτόπουλου
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι
φέτα προαιρετικά

Εκτέλεση:
1. Αχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. 




2. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε απαλά. 



3. Προσθέτουμε στο φαγητό τη δάφνη, την κανέλα, την τριμμένη ντομάτα,
τον σπιτικό ζωμό, το ντοματοπελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό, 
το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι ζεστό νερό,
πρέπει να καλύπτονται οι μισές πατάτες, όχι όλο το φαγητό.  




4. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε
για 50 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουμε με το λάδι τους.
5. Αν έχει μείνει πολύ νερό όταν είναι έτοιμες οι πατάτες αφαιρώ το καπάκι της
κατσαρόλας και περιμένω να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
6. Σερβίρω ζεστό με λίγη τριμμένη φέτα εάν θέλω.

Η συνταγή είναι του Β. Καλλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου