Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Κοτόπιτα με χρωματιστές πιπεριές και μπέικον


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο για πίτες
1,3 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
10 φέτες μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο
400ml γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε βάλει αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και ένα από τα δύο κρεμμύδια χωρίς να το τεμαχίσουμε. Έπειτα το ξεψαχνίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια. 
2. Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι για 6 λεπτά. Το αφαιρούμε κι έπειτα στο ίδιο τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε κάτι, σοτάρουμε τα μανιτάρια για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Τα αφαιρούμε και αυτά και στη συνέχεια προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπιεριές και το δεύτερο κρεμμύδι (ψιλοκομμένα όλα) για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν λίγο και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
4. Για να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το αλεύρι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας.
5. Για να ολοκληρώσουμε τη γέμιση της κοτόπιτας, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τα κομμάτια του κοτόπουλου, το μπέικον, τα μανιτάρια, τις πιπεριές με το κρεμμύδι, τα τυριά και τη μπεσαμέλ. Τρίβουμε μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προσοχή με το αλάτι γιατί έχουμε βάλει και τυριά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.


6. Λαδώνουμε ένα πυρέξ διάστασης περίπου 35x25cm και απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας όμως λάδι και αναμεταξύ τους. 


Στη συνέχεια στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα, πάλι με ελαιόλαδο αναμεταξύ τους. 
7. Λαδώνουμε και την πάνω πάνω επιφάνεια της πίτας και γυρνάμε τα φύλλα που έχουν περισσέψει τριγύρω σχηματίζοντας ένα στεφανάκι. Κόβουμε την πίτα με μαχαίρι σε κομμάτια, όχι μέχρι κάτω και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό.
8. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για περίπου 50 λεπτά.



Η συνταγή είναι από το www.cookwithme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου