Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Βελουτέ σούπα καρότου


Υλικά:
500gr καρότα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 μεγάλη πατάτα
1 λίτρο νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγη καπνιστή πάπρικα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα καρότα, τη πατάτα και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Το σκόρδο το λιώνω στην ειδική πρέσα.


2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά μας για 1-2 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν τα υλικά μας, αλάτι και πιπέρι.


4. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25' περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
5, Περνάμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να λιώσουν πολύ καλά. Δε θέλουμε μικρά κομματάκια.


6. Σερβίρουμε άμεσα τη βελουτέ σούπα σε ένα μπολ, πασπαλίζοντας με λίγη καπνιστή πάπρικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου