Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Κριθαρότο με μανιτάρια και σύγκλινο


Υλικά (για 4-5 άτομα):
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
250 γρ. μανιτάρια λευκά
230 γρ. σύγκλινο
1 λίτρο ζωμό κότας (ή και 100 ml παραπάνω)
1 φλ. τσ. λευκό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
3 κ. σ. βούτυρο
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, αφού τα έχουμε σκουπίσει με λίγο νωπό χαρτί.
2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια και μετά το σύγκλινο μέχρι να ροδίσουν. 


3. Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε μισό λεπτό ακόμα και έπειτα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.


5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει καλά το λάδι. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.


6. Προσθέτουμε τον ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Το βράσιμο θα πάρει περίπου 20 λεπτά, αλλά μετά τα 17 λεπτά καλό είναι να το δοκιμάσουμε.  


7. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια με το σύγκλινο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.


8. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


Η συνταγή είναι από το http://www.olivemagazine.gr/ αλλά λίγο πειραγμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου