Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα λουκάνικου


Υλικά (για 4 άτομα):
500 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
450 γρ. λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο
1 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (400 γρ.)
1 1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
1/4 κ. γλ. βασιλικό ξερό
1 φλ. τσ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κ. γλ. μπούκοβο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Αφαιρώ το εξωτερικό περίβλυμα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβω.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρω τον κιμά από τα λουκάνικα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ.


4. Προσθέτω τις ντομάτες, το βασιλικό, το αλάτι και το αφήνω να πάρει μία βράση. 


5. Έπειτα προσθέτω στην σάλτσα την κρέμα γάλακτος και 1/2 φλ. τσ. παρμεζάνα, ανακατεύω και το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.


6. Μειώνω την θερμοκρασία για να σιγοβράσει, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
7. Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα προσθέτω στην σάλτσα και ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα.


8. Σερβίρω προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου