Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ψητό κουνουπίδι με κάρυ


Υλικά(για 4-6 άτομα):
1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι (ή 2 μικρά), κομμένα σε μικρά μπουκετάκια
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ. γλ. κάρυ 
1/4 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί ή πυρέξ.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κάρυ, την κανέλα, 1/2 κ.γλ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν.
3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τις φέτες κρεμμυδιού στο μπολ και ανακατεύουμε να καλυφθούν από το μείγμα.


4. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Η συνταγή είναι από το http://www.arttable.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου