Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Τάρτα με πιπεριές, μανιτάρια και μπέικον




Υλικά:
1 φύλλο κουρού
4 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 πράσα σε ροδέλες
150 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
240 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι προσθέτω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω αρχικά το κρεμμύδι με το πράσο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.



2. Έπειτα προσθέτω μέσα στο τηγάνι τα μανιτάρια, τις πιπεριές και λίγο αλάτι και συνεχίζω το σωτάρισμα μέχρι να χάσουν τα υγρά τους τα λαχανικά.


3. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό τηγανάκι τσιγαρίζω ελαφρά το μπέικον και το προσθέτω και αυτό στα λαχανικά. Αφήνω να κρυώσουν αρκετά, μέχρι να είναι χλιαρό το μείγμα.
4. Βουτυρώνω ένα πυρέξ και στρώνω το φύλλο κουρού, έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα.
5. Στο μείγμα των λαχανικών προσθέτω το κεφαλοτύρι  και τα 3/4 του ρεγγάτο και ανακατεύω να πάνε παντού τα τυριά.
6. Στρώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στο φύλλο κουρού, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.


7. Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και λίγο πιπέρι και περιχύνω την τάρτα.
8. Ψήνω την τάρτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου