Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Γλώσσες με ντομάτα και κάπαρη


Υλικά (για 2-3 άτομα):
1 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
4-5 φιλέτα γλώσσας
2 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. βασιλικό ξερό
1 φλιτζ. τσ. κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.


2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς.
3. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρω για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά και να πάρει λίγο χρώμα.


4. Έπειτα, προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά, την κάπαρη και το κρασί.


5. Αφήνω να βράσουν για περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να ελαττωθούν ελαφρώς τα υγρά. Όχι πολύ γιατί θέλουμε να έχουν υγρά, όταν θα μπουν και οι γλώσσες.
6. Μετά προσθέτω και τις γλώσσες και αφαιρώ το τηγάνι από τη φωτιά.
7. Τοποθετώ όλο το μείγμα σε ένα πυρέξ ομοιόμορφα.


8. Τέλος, ψήνω για 8-10 λεπτά, ώστε να μείνει ζουμερό το ψάρι και να μην στεγνώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου