Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Στρούντελ λαχανικών


Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 πράσο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2-3 φέτες γαλοπούλα για τόστ (προαιρετικά)
λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
λίγο γάλα για να αλείψω την σφολιάτα

Εκτέλεση:
1. Βάζω το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το πράσο, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.





2. Προσθέτω στο τηγάνι και όλες τις πιπεριές και συνεχίζω το σωτάρισμα.



3. Αποσείρω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω μέσα το ρεγκάτο και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύω.




4. Έπειτα προσθέτω την μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ανακατεύω να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.




5. Σε βουτυρωμένο πυρέξ, έστρωσα την σφολιάτα. Έριξα λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου και από πάνω άπλωσα τις φέτες γαλοπούλας.




6. Μετά από πάνω έβαλα το μίγμα που έφτιαξα, κατά μήκος της σφολιάτας.



7. Τύλιξα την σφολιάτα σε ρολό και την άλειψα με λίγο γάλα.




8. Πασπαλίζω το ρολό με την υπόλοιπη παρμεζάνα, για περισσότερη νοστιμιά.



9. Ψήνω το ρολό, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
10. Αφήνω για 10 λεπτά εκτός φούρνου να σταθεί λίγο, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου