Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Σαλάτα Ταμπουλέ


Υλικά (για 4 άτομα):
120 γρ. πλιγούρι
2 μεγάλες κόκκινες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 45 λεπτά περίπου.


2. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι έτοιμο και το σουρώνουμε.


3. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.


4. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να πάει παντού.


5. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.


6. Ανακατεύω καλά και δοκιμάζω για να δω αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή πιπέρι, ανάλογα τα γούστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου