Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Τάρτα με σπανάκι και αυγά


Υλικά (για 4 μερίδες):
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. σπανάκι
4 αυγά
100 γρ. τριμμένη τομάτα pummaro
50 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. worcestershine sauce
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 5 λεπτά. 



Το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει καλά. Το πιέζουμε με ένα κουτάλι να αποβάλει τα περιττά νερά.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3. Στο μεταξύ απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας μέσα σε λαδωμένο πυρέξ που να το χωρά. Ανοίγουμε τρύπες στη βάση του και κόβουμε, με ένα μαχαίρι, όσο φύλλο περισσεύει.


4. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας με τη γούστερ σως και το υπόλοιπο λάδι. Την αλείφουμε στη βάση του φύλλου και από πάνω πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.


5.  Έπειτα απλώνουμε το σπανάκι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
6. Προσθέτουμε το σκόρδο, πολτοποιημένο, εδώ κι εκεί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.


7. Πάνω από το σπανάκι πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.


8. Τις λωρίδες του φύλλου που αφαιρέσαμε τις στρίβουμε μεταξύ τους δύο-δύο και τις τοποθετούμε γύρω γύρω να κολλήσουν με το φύλλο της σφολιάτας και να δημιουργηθεί ένα περιμετρικό στεφάνι. Το αλείφουμε, προαιρετικά, με λίγο κρόκο αναμεμειγμένο με γάλα.
9. Βάζουμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 30 λεπτά ή όσο χρειαστεί να ψηθεί καλά η σφολιάτα, στον αέρα στους 180 βαθμούς.
10. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και με ένα πιρούνι ανοίγουμε 4 λακουβίτσες. Μέσα σπάμε από ένα αυγό.


11. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ, για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά (περίπου 10 λεπτά).Προσέχουμε να μην παραψηθούν, κρόκος να μείνει μελάτος. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και πασπαλίζουμε τα αυγά με πάπρικα.


Η συνταγή είναι από το http://www.kitchenstori.es/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου