Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ομελέτα φούρνου με παστουρμά


Υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
10 φέτες παστουρμά 
1 μέτριο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά 
8 αυγά 
1/2 φλιτζ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
λίγη παρμεζάνα
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν ελαφρά. 



2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. 
3. Προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. 
4. Στρώνουμε στο πυρέξ πρώτα τα λαχανικά που έχουμε τσιγαρίσει, δηλαδή το κρεμμύδι και την πιπεριά.
5. Από πάνω τους στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά.


6. Περιχύνουμε τα υλικά του πυρέξ με τα αυγά. Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών.


7. Βάζουμε το πυρέξ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC με 200οC και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να σταθεροποιηθεί.



Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου