Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Μακαρονάκι με μυζήθρα και λουκάνικο

 

Υλικά (για 4 άτομα):
500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
200 γρ. λουκάνικο με σκόρδο
300 γρ. μυζήθρα φρέσκια
4 κουτ. σούπας γάλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο φρέσκο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
1/4 φλιτζανιού νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:
1. Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες τισ συσκευασίας. 


2. Παράλληλα, αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. 
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το φασκόμηλο μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
4. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 



5. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τη μυζήθρα με το γάλα, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. 
6. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στο τηγάνι με τα λουκάνικα. 





7. Ανακατεύουμε ξανά και μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα, αν δεν χωράνε, μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμό τους. 



8. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από το http://www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου