Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ριζότο Μιλανέζ με σαφράν, προσούτο και παρμεζάνα


Yλικά (για 4 μερίδες):
7 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος, λαχανικών ή κότας (καυτό)
3 κ.σ. προσούτο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 1/2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζ. ρύζι ιταλικό αρμπόριο ή καρναρόλι
1 κ.γ. σαφράν, διαλυμένο σε 1 1/2 φλιτζ. καυτό νερό ή ζωμό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι

Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε 2 κ.σ. βούτυρο και στο λάδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Ροδίζουμε το μισό προσούτο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε ½ φλιτζ. από το ζωμό. Όταν τον πιει, συνεχίζουμε να προσθέτουμε από ½ με 1 φλιτζ. κάθε φορά, περιμένοντας να το πιει το ρύζι. Αλατίζουμε.
3. Όταν το ρύζι έχει βράσει για περίπου 15 λεπτά, προσθέτουμε το μισό μείγμα του σαφράν. Όταν το πιει κι αυτό, ρίχνουμε και το υπόλοιπο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας κι άλλο ζωμό για 5 με 8 λεπτά ακόμα.



5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον τυρί στο πλάι και προσθέτοντας το υπόλοιπο προσούτο που είχαμε φυλάξει.






Η συνταγή είναι της Ντ. Κόχυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου