Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τρουφάκια Μερέντας


Υλικά για περίπου 35 τρουφάκια:
340γρ. Κουβερτούρα (προτιμώ Nestle)
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (όχι light λυπάμαι)
1/4 φλ. τσαγιού μερέντα
3/4 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φουντούκια
100 γρ. καρύδα

Εκτέλεση:
    Βάζουμε σε ένα σκεύος την σοκολάτα, τη Μερέντα και την κρέμα γάλακτος και σε πολύ χαμηλή φωτιά στο μάτι, λειώνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνέχεια. Εγώ το έβαλα στο 5,η κουζίνα μου φτάνει μέχρι το 9.






     Μόλις έχει λιώσει η σοκολάτα και έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει για 10'.



    Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ για 2' το μείγμα της σοκολάτας μέχρι να γίνει αφράτο και σχεδόν να στέκετε. Το σκεπάζουμε με ένα σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καβούρδισμα φουντουκιών:
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Κόβετε όλα τα φουντούκια στη μέση.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα φουντούκια, και τα αφήνουμε μέσα στον φούρνο για 5' αλλά να είστε από πάνω γιατί είναι πολύ εύκολο να σας καούν. Με το που ροδίσουν, τα βγάζετε και τα αφήνετε να παγώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε. 

    Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνουμε μείγμα σοκολάτας, τόσο ώστε να φτιάξουμε μπαλίτσες διαμέτρου περίπου 3 εκατοστά. Αν θεωρείτε ότι είναι πολύ μαλακό το μείγμα να το βάλετε πάλι στο ψυγείο.
    Ρολλάρουμε κάθε μπαλίτσα πάνω από τα καβουρδισμένα φουντούκια ή από την καρύδα και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε. 



    Για να τα σερβίρουμε, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε γυάλινα μπώλ σε σχήμα πυραμίδας και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Tip: Μπορείτε να βάλετε και ανάμεικτα φουντούκια και φυστίκι αιγίνης, ή εναλλάξ για ομορφιά στην παρουσίαση, μπαλίτσες με φουντούκια, μπαλίτσες με φυστίκι αιγίνης καθώς και καρύδι αλλά και καρύδα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου