Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ με καρύδα


Υλικά:
  
    250 γραμμάρια ζάχαρη 
    250 γραμμάρια βούτυρο σε κομμάτια 
    4 αυγά 
    250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
    150 γραμμάρια ινδοκάρυδο (τρίμμα)
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση: 

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ  το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. 







Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια την καρύδα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη διαστάσεων 28Χ10 εκατοστών (μετράμε πάντα τον πάτο της φόρμας) και τη γεμίζουμε με το μείγμα. 



    Ψήνουμε για 30 λεπτά το κέικ στους 170 βαθμούς, έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει στεγνό χωρίς υπολείμματα υγρής ζύμης, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά το ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει 50-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.






Η συνταγή είναι από το http://laxtaristessyntages.blogspot.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου