Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ομελέτα Φούρνου





Υλικά για 4 άτομα:
6 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο
2 ντομάτες, χωρίς τα σπόρια τους, σε κυβάκια
μισό πράσο
1 ή ½ πιπεριά πορτοκαλί ή κόκκινη
125 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. παρμεζάνα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Λίγο βασιλικό

Αλάτι και  πιπέρι


Εκτέλεση:
    Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ μέτριου μεγέθους τοποθετείτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, την πιπεριά και τη γαλοπούλα και τα ψήνετε για περίπου 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C




    Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα ή κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το βασιλικό. Ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα των λαχανικών με το μείγμα των αυγών. 


    Ψήνετε την ομελέτα στον φούρνο για 20-25 λεπτά, ώσπου να πήξει και να ροδίσει ελαφρά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου