Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Σπανακόρυζο

Υλικά:

500 γρ. σπανάκι κατεψηγμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομ.

1 πράσο σε ροδέλες

1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα

4 φλ. τσ. νερό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:

1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο για 5 λεπτά.

2. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και τον σωτάρετε για 1 λεπτό. 

3. Βάζετε στην κατσαρόλα το 1 φλ. τσ. νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεται για 2-3 λεπτά.

4. Στη συνέχεια βάζετε τα υπόλοιπα 3 φλ. τσ. νερό και αφού πάρει μία βράση, το χαμηλώνεται και αφήνεται να βράσει για 10 λεπτά.

5. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύεται και αφήνεται να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι. Εάν έχει αρκετά ζουμιά προς το τέλος αυξάνουμε την θερμοκρασία ώστε να τα πιει.

6. Τέλος, δύο λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου