Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ρεβιθοσαλάτα με φέτα

Υλικά:
Για τη σαλάτα:
500 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε μικρά κομμάτια 
15- 20 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα:
500 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 σκ. σκόρδο ολόκληρη
νερό

Εκτέλεση:

1. Για τη σαλάτα: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

2. Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

3. Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.

4. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, τα λαχανικά και φέρνουμε σε βρασμό.

5. Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.

6. Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. 

Η συνταγή είναι του Γ. Λουκάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου