Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Γαρίδες σαγανάκι


Υλικά:
1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη (300 γρ.)
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
20 ml ούζο
λίγο μαϊντανό
200 γρ. φέτα

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λάδι ώστε να καλύπτει τον πάτο και το αφήνουμε να κάψει.


2. Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Έπειτα τις βάζουμε σε μία λεκανίτσα προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3. Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και σοτάρουμε συνολικά για 1 λεπτό γυρνώντας τες ωστόσο για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
4. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και προς το τέλος το σκόρδο. Αν το τηγάνι μας είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
5. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε. 


Προσθέτουμε το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να δέσει ελαφρά αλλά να έχει αρκετά υγρά.
6. Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με την μισή φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.


7. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και τον μαϊντανό.
8. Σερβίρουμε άμεσα όσο είναι ζεστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου