Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Μοσχάρι με μανιτάρια, δαμάσκηνα και κάστανα


Υλικά:
4 κ.σ. λάδι
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1/4 φλιτζ. αλεύρι
1/4 φλιτζ. κονιάκ
λίγο ξύδι μπαλσάμικο
2 φλιτζ. κόκκινο γλυκό κρασί
2 φλιτζ. ζωμός κότας
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. μανιτάρια
150 γρ. δαμάσκηνα
2 κ.σ. βούτυρο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
5 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους πιπέρι
400 γρ. κρεμμυδάκια στοιφάδου
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. κάστανα βρασμένα
2 λωρίδες μπέικον (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τα δαμάσκηνα και αφού τα τσιγαρίσουμε κ αυτά για λίγα λεπτά, τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Αλευρώνουμε το κρέας ελαφρά και το τσιγαρίζουμε σε λάδι. 


Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πελτέ ώστε να τσιγαριστεί και τοποθετούμε και το κρέας ξανά στην κατσαρόλα.
3.  Σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και τα μπαχαρικά και βράζουμε στην χύτρα για 50 λεπτά περίπου.
4. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα και βράζουμε (όχι στην χύτρα) για 30 λεπτά.


5. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο ξύδι και στην τελευταία βράση προσθέτουμε τα κάστανα και βράζω για 5 λεπτά.



6. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
7. Σερβίρουμε με πουρέ και κομμάτια μπέικον που έχουμε τσιγαρίσει (προαιρετικά).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου