Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Σάλτσα κιμά ραγού


Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ή ανάμεικτο)
150 γρ. μπέικον κομμάτι σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
200 ml ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό
25 γρ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι ρίχνω το βούτυρο και λίγο λάδι και τσιγαρίζω το μπέικον. Προσθέτω τα λαχανικά και ανακατεύω να μαλακώσουν για 2 λεπτά όχι να πάρουν χρώμα.


2. Στη συνέχεια προσθέτω τον κιμά και τον σπάω με την κουτάλα ώστε να μην έχει μεγάλα κομμάτια ο κιμάς και μέχρι να ασπρίσει όλος.
3. Προσθέτω το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Διαλύω την πάστα ντομάτας στον ζωμό και την προσθέτω και αυτήν στον κιμά και ανακατεύω. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
4. Αφού πάρει μία βράση, μειώνω την θερμοκρασία στο χαμηλό, δηλαδή εμένα που φτάνει το μάτι μέχρι το 9 το βάζω στο 4 και κλείνω με το καπάκι ώστε να βράσει για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες.
5. Το ελέγχω ανά διαστήματα σε περίπτωση που χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.
6. Σερβίρω με μακαρόνια ή ρύζι.

Η συνταγή είναι του Gennaro Contaldo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου