Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιές


Για τη ζύμη:
425 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
175 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.σ. ξύδι
σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:
230 γρ. τριμμένη φέτα για τη γέμιση
5 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 αυγό για άλειμμα
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.


2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
3. Ζύμωνουμε ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
4. Ανακατεύουμε τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια μαζί με τις ελιές, τον άνηθο και μπόλικο πιπέρι.
5. Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα καρύδι), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
6. Βρέχουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω το κάθε φύλλο.
7. Βάζουμε σε κάθε πιτάκι από ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας την περιφέρεια εκεί που ενώνονται τα δύο φύλλα με ένα πιρούνι.


8. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτα.



Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου