Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Γιουβαρλάκια


Υλικά:
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 αυγό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 πατάτες
λίγο σέλερι ψιλοκομμένο
χυμός από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, το αυγό, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.



2. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε τα λαχανικά, το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σέλινο μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Βάζουμε στο φαγητό το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.



3. Αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια πάνω από τα λαχανικά, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε καλά για να πάει παντού και αφήνουμε να πάρει βράση για να δέσει η σάλτσα.




Η συνταγή είναι από το https://www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου