Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Κέικ με ηλιέλαιο και γιαούρτι


Υλικά (για μακρόστενη φόρμα):
175 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
2 πορτοκάλια ξύσμα
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανιίλιες

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.
3. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά τα υλικά μέχρι που να διαλυθεί το
γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μπορεί να γίνει και στο μίξερ
αλλά δεν χρειάζεται.


4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να
έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων
10x25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει-αλευρώσει.


5. Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά.


Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου