Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά


Για τον κιμά:
700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
100 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι
1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό φρέσκο
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
¼ κουτ. γλυκού κύμινο
¼ κουτ. γλυκού κάρυ
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 αυγά βρασμένα, σφιχτά

Για τις πατάτες:
10 πατάτες μικρές
½ φλ.τσαγιού κρασί
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σκ. σκόρδο

Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το γάλα και το λάδι.


2. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄.


3. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψί,  απλώνουμε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο (ή οβάλ), που να χωράει και να σκεπάζει τα αυγά της γέμισης. Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο.
4. Τυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά του ορθογωνίου (οβάλ) και έπειτα την άλλη, φέρνοντάς τες πάνω από τ᾿ αυγά και πιέζουμε με τα χέρια μας στα πλάγια το ρολό, για να του δώσουμε σχήμα.
5. Ενώνουμε τις δυο πλευρές και με τα χέρια μας, στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο. 
6. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά απ᾿ το ρολό. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το κρασί. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και τέλος, ρίχνουμε το κρασί σε μια άκρη.
7. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, αφού έχουμε σκεπάσει το φαγητό μας για  περίπου για 2 με 2 1/2 ώρες, μέχρι να είναι έτοιμα, το ρολό και οι πατάτες. 
Στα τελευταία 10 με 15 λεπτά ξεσκεπάζω για να πάρει λίγο χρώμα.


8. Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες.


Η συνταγή είναι από το faghta-giagias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου