Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Νούντλς με κοτόπουλο και λαχανικά


Υλικά (για 3 άτομα):
300 γρ. νούντλς
3 κ.σ. ηλιέλαιο
2 στήθη κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια
2 φλ. τσ. μπρόκολο σε μικρά κομμάτια
2 καρότα σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσ. μανιτάρια (προαιρετικά)
αλάτι 
πιπέρι

Για την σάλτσα:
1/2 φλ. σόγια σως
1/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γλ. σκόνη σκόρδου 
1 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ βάζουμε την 1 κ.σ. ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατοπιπερώσουμε ελαφρώς. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.



2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στο τηγάνι και σοτάρουμε την πιπεριές, τα καρότα,
τα κρεμμύδια για 2 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. 


3. Εν το μεταξύ βράζω τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες. Στο ίδιο νερό προσθέτω και τα 
μπουκετάκια μπρόκολου στα τελευταία 3 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρά και έπειτα τα σουρώνω όλα μαζί.
4. Σε ένα μπολ βάζω όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύω ώστε να ομοιογενοποιηθούν.
5. Ρίχνουμε τα νούντλς με το μπρόκολο στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα που φτιάξαμε. 
6. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα και αφήνω να πάρει μία βράση, ώστε να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά και έπειτα αφαιρώ από την φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου