Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Γεμιστές πιπεριές με φέτα


Υλικά:
200 γρ. φέτα
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς κοτσάνι και σπόρους
5-6 κ.σ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα του)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
8 πιπεριές (κέρατα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
30 γρ. κουκουνάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκρίλ.


2. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ. και τη βάζουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μπολ.
4. Εάν βάλουμε κουκουνάρι, τότε το βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι και το καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε από την φωτιά και
αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στην συνέχεια, το χοντροκόβουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
5. Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση μέχρι να ετοιμάσουμε τις πιπεριές.



6. Κόβουμε τις πιπεριές στο κοτσάνι τους, αφαιρούμε με προσοχή τα σπόρια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, και τις γεμίζουμε με τη γέμιση με ένα κουτάλι. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις πιπεριές πιο εύκολα με τον τρόπο αυτό.



7. Καπακώνουμε με τα κοτσάνια και με τη βοήθεια 2 οδοντογλυφίδων κρατάμε κλειστές τις πιπεριές.
8. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ 20x30 εκ. και βάζουμε τις πιπεριές τη μία δίπλα στην άλλη.
9. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις πιπεριές από την πάνω πλευρά και ψήνουμε στον φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.



Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου