Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αφράτο κέικ με τρούφα σοκολάτας


Υλικά:
220 γρ. + λίγο ακόμα, για την επάλειψη της φόρμας, βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
480 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες σκόνη
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. + λίγη παραπάνω για τη διακόσμηση, τρούφα σοκολάτας
τριμμένη φρυγανιά για την φόρμα

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύω καλά να αναμιχθούν.


2. Βουτυρώνω την φόρμα του κέικ και ραντίζω με τριμμένη φρυγανιά.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω όλα τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα. 


4. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει. Συνεχίζω με την ζάχαρη. 
5. Έπειτα ρίχνω έναν έναν τους κρόκους των αυγών, αφού ομογενοποιηθεί κάθε ένας ρίχνω τον επόμενο και προχωράω με τη βανίλια.
6 . Ήρθε η ώρα για το αλεύρι – μπέικιν και το γάλα. Τα ρίχνω εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
7. Τελειώνοντας με μια σπάτουλα ενώνω στο μείγμα τη μαρέγκα. 


Ραντίζω την τρούφα και ανακατεύω απαλά να πάει παντού.
8. Βάζω το μείγμα στη φόρμα του και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα (μπορεί να χρειαστεί και 10 λεπτά ακόμα). 


9. Όταν περάσει η ώρα και το κέικ έχει ψηθεί, έχει πάρει χρυσαφί χρώμα και με ένα μαχαίρι βλέπουμε ότι είναι και εσωτερικά ψημένο, το βγάζουμε από το φούρνο. Αφού περάσουν 5 λεπτά το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πλήρως πριν το σερβίρουμε.


Η συνταγή είναι από το http://www.paxxi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου