Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σαλάτα του καίσαρα


Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
2 φιλέτα κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
2 κλ. θυμάρι
2 κλ. ρίγανη
2 κλ. δενδρολίβανο
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Για το dressing:
6 αντζούγιες φιλεταρισμένες
1 σκ. σκόρδο
αρκετό ελαιόλαδο
250 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
μαιντανό ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα:
επιπλέον παρμεζάνα
1 iceberg

Εκτέλεση:
1. Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.


2. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
 


3. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα μυρωδικά και το σκόρδο. Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα
περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
4. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο.
5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
6. Για το dressing: Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο  και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
7. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
8. Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
9. Για το σεβίρισμα: Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
10. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
11. Προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, 



επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!



Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου