Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τάρτα με κιμά, καλαμπόκι και πιπεριές


Υλικά (για ταρτιέρα 26 εκατοστών):
Για τη ζύμη:
2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
2/3 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη από το ψυγείο, σε κομματάκια
4-5 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
2 φλ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα reggato)
1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο (κονσέρβα)
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κοκκινες Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
250-270 γρ. κιμά χοιρινό
1/2 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγη κανέλα
Αλατοπίπερο
Για την επικάλυψη:
2 αυγό
8 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
έξτρα τριμμένη παρμεζάνα για το τέλος

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μπωλ μαζί με το αλάτι.

 2. Προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε κομματάκια και τρίβουμε το μίγμα με τα ακροδάχτυλά μας έως ότου γίνει σαν ψίχουλα.
3. Ρίχνουμε στο μίγμα αυτό το νερό, κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας μέχρι να υγρανθεί.
4. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λεία.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάλογα με το μέγεθος που έχει το ταψί ή η "ταρτιέρα" μας. Εάν δεν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε αμέσως, μπορείτε να την φυλάξετε στο ψυγείο για 2 ημέρες.
Για τη γέμιση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
2. Σε μία κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.



3. Έπειτα προσθέτουμε τον τον κιμά και τον ανακατεύουμε έως ότου ασπρίσει όλος.


4. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, αλατοπίπερο και λιγο νερό. Αφήνω να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά.



5. Μόλις βράσει, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά


και τον ανακατεύουμε με το τυρί.


6. Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες ή σε μικρά τετράγωνα τις πιπεριές.
7. Τοποθετούμε τη ζύμη στην βάση της τάρτας


και προσθέτουμε το μίγμα κιμά-τυριού.


8. Από πάνω στρώνουμε το καλαμπόκι και έπειτα τις πιπεριές ομοιόμορφα, να πάνε παντού.


9. Τέλος, χτυπούμε τα αυγά με το γάλα και τις 4 κ.σ. παρμεζάνα και περιχύνουμε την τάρτα μας.


10. Πασπαλίζω με λίγη έξτρα παρμεζάνα για νοστιμιά.


11. Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της τάρτας μας.



Η συνταγή είναι από το http://tantekiki.blogspot.gr με κάποιες αλλαγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου