Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σούπα λαχανικών


Υλικά (για 6-7 άτομα):
2-3 σέλερι σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε κύβους
2  κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 σκ. σκόρδο τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτετε την ποικιλία λαχανικών εκτός από τις πατάτες. Το μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 10 περίπου λεπτά. 



2. Προσθέτετε τις πατάτες και το ζωμό και όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 30 λεπτά.



3. Αλατοπιπερώνετε, βράζετε για λίγα λεπτά ακόμη και κατεβάζετε από τη φωτιά.
4. Σερβίρετε τη σούπα πολύ ζεστή με λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω, σκέτη ή με λίγο τυρί.



Η συνταγή είναι από το www.radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου