Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ταραμοσαλάτα


Υλικά:
100 γρ. ταραμά λευκό
100 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα
χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
250 ml νερό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 πρέζα μπούκοβο
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. 



2. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. 
3. Μεταφέρουμε στο μούλτι, το ψωμί 


και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα και το χυμό από 1 λεμόνι, 100 ml ελαιόλαδο και χτυπάμε. Δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου αλάτι διότι ο ταραμάς είναι αλμυρός.


4. Προσθέτουμε στο τέλος το ταραμά και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα.


5. Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι. 
6. Μπορούμε να σερβίρουμε τον ταραμά μας με ντάκο, ελιές, ντομάτα και να ρίξουμε από πάνω ελαιόλαδο και μπούκοβο.


Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου