Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ζυμαρικά με μπέικον και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας



Υλικά για 5-6 μερίδες:
1 κιλό ζυμαρικά (εγώ έβαλα πλεξούδες)
2 κουταλιές λάδι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα Philadelphia)
5 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε.


2. Σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς πρόσθετη λιπαρή ουσία) σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-6′ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.



3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8′, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Βράζουμε τη σάλτσα για 5-6′ σε μέτρια φωτιά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός), να πυκνώσει. Την αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.



4. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί πλήρως στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3′ ακόμα. Προσθέτουμε τέλος και το μαϊντανό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. 



5. Αδειάζουμε τις πλεξούδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Τα μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με το μπέικον.




Η συνταγή είναι από το http://theonewithallthetastes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου