Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025

Μπισκότα βουτύρου

Υλικά:

180 γρ. ζάχαρη άχνη

400 γρ. καλό βούτυρο

640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. 

Λίγο αλάτι απαραίτητο


Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει. 

2. Προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 

3. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30´. 


4. Με τον πλαστή και τη βοήθεια αντικολλητικού χαρτιού ανοίγουμε φύλλο 1/2 εκατ., κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ 
και ψήνουμε για 15’-18’ στους 180. 

5. Αν θέλουμε την αρωματίζουμε με ξύσμα πορτοκαλί ή λεμόνι, μπορούμε επίσης να βάλουμε κανέλα, τζίντζερ σκόνη, μοσχοκάρυδο, ακόμα κ σταγόνες σοκολάτας. 

Η συνταγή είναι από missmimifoodie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου