Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

 

Υλικά:

1/2 kg κολοκυθάκια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μελιτζάνα, τριμμένη

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

30 γρ ελαιόλαδο

30 γρ ανθότυρο

30 γρ νιφάδες βρώμης

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 πρέζα δυόσμο αποξηραμένο

1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί.

3. Σε μία μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε ένα καθαρό βαμβακερό πανί και πάνω σε αυτό τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον λεπτό τρίφτη. (Εάν έχετε κουζινομηχανή με τρίφτη χρησιμοποιήστε τη και θα έχετε τελειώσει στο 1/3 του χρόνου)

4. Στύβουμε πολύ καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια με το βαμβακερό πανί.

5. Αφού έχουμε αφαιρέσει το ζουμί από τα κολοκυθάκια τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη.

6. Προσθέτουμε στη λεκάνη με τα κολοκυθάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα ενωθούν τα υλικά.

7. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί. 

8. Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Η συνταγή είναι από το www.littlehandsblw.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου