Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Σπανακοκεφτέδες με πατάτες


Υλικά (για 12-15 κεφτεδάκια): 
225 gr πατάτες, σε κυβάκια
1 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
187gr Σπανάκι πλυμένο 
1/2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
20 gr ανθότυρο, θρυμματισμένο
10-20 gr νιφάδες βρώμης
½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνω τις πατάτες και τις αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό.
4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το πλυμένο σπανάκι και αφήνουμε να χάσει τον όγκο του ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για 3-4 λεπτά.


5. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ ανάμειξης. Εάν θέλουμε σε αυτό το στάδιο ψιλοκόβουμε το σπανάκι λίγο.
6. Στο μεταξύ είναι έτοιμες και οι πατάτες τις οποίες σουρώνουμε και πολτοποιούμε με μία πρέσα για πουρέ ή ένα ραβδομπλέντερ.
7. Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά οι πατάτες και στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στο μπολ με το σπανάκι
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμού στις αντιστάσεις.
9. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μία αντικολλητική επιφάνεια.
10. Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον άνηθο, τη φέτα, τη βρώμη, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
11. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά να ενωθούν καλά.
12. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε τους σπανακοκεφτέδες.


13. Μεταφέρουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.

Η συνταγή είναι από το www.littlehandsblw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου