Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Γρήγορος γύρος κοτόπουλο


Υλικά:
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
2 πρέζες μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
αλάτι
πιπέρι
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
1 φιλέτο κοτόπουλο

Για το σερβίρισμα:
τζατζίκι ή όποια σος θέλουμε
σπιτικές πίτες
τηγανητές πατάτες
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο,το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμόνι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μόλις πήξει, αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.


2. Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
3. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά. Δεν το ανακατεύουμε συνέχεια, για να πάρει καλό χρώμα. Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
4. Βάζουμε τον γύρο κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
5. Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί και ζεσταίνουμε τις πίτες.
6. Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι και τηγανητές πατάτες.


Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου