Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Τάρτα με πιπεριές


Για την τάρτα:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. βούτυρο, διατηρημένο σε απλή ψύξη και κομμένο σε κομμάτια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Για την γέμιση:
3 πιπεριές Φλωρίνης σε χοντρές ροδέλες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο σε χοντρές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδοδο
3 αβγά
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. φέτα σπασμένη
1 κ.γ. ρίγανη
μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Για να κάνουμε την τάρτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ ενός μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε το παγωμένο νερό μέσω του σωλήνα τροφών έως ότου η ζύμη γίνει μία μπάλα.


2. Τυλίξτε την με μία πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
3. Όσο κρυώνει η ζύμη, σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, στο ελαιόλαδο τις πιπεριές με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το σκόρδο να μαραθεί, προσέχοντας να μην καεί και πικρίσει και στο τέλος το αφαιρούμε.


4. Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με αβγοδάρτη την κρέμα γάλακτος με τα αβγά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Αφού η ζύμη διατηρηθεί σε απλή ψύξη, την ανοίγουμε με τα χέρια μας μέσα στην βουτυρωμένη ταρτιέρα, ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα. Η ταρτιέρα μου είναι διαμέτρου 26 εκατοστών. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια.
6. Απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση τις πιπεριές, τη φέτα, τον βασιλικό ή τον μαϊντανό και τη ρίγανη.


7. Ρίχνουμε πάνω ομοιόμορφα το μείγμα από τα αβγά.


8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί και να χρυσίσει η επιφάνεια.



Η γέμιση είναι από το www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου