Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Κοτόσουπα Αυγολέμονο με ginger


Υλικά (για 2-3 άτομα):
2 μπούτια κοτόπουλο με το καπάκι τους
2 καρότα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
4 κόκκους μπαχάρι 
1,5-2 λίτρα νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλ.του καφέ ρύζι σουπέ
1 κ.γ. κουρκουμά
1/5 κ.γ. ginger
Αλάτι & πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
1. Κρατάμε τα αυγά και τα λεμόνια μας έξω από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο μας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα. Καθαρίζουμε και το κρεμμύδι και το χαράζουμε ελαφρά σε σχήμα σταυρού.
3. Σε μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε όλα τα παραπάνω, και προσθέτουμε 2 περίπου λίτρα δροσερό νερό. Προσθέτουμε και τον ντοματοπελτέ, το μπαχάρι, τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


4. Φέρνουμε σε βράση, και αφήνουμε να βράσει η σούπα για 60 λεπτά περίπου. Όταν το κοτόπουλο κόβεται με το πιρούνι, είναι έτοιμο. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα όλα τα παραπάνω από την σούπα, τοποθετώντας τα σε βαθιά πιατέλα.
5. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και εαν χρειάζεται συμπληρώνουμε. Προσθέτουμε το ρύζι στην σούπα, και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε λίγο, και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.


6. Όση ώρα βράζει η σούπα, φτιάχνουμε το αυγολέμονο: στίβουμε τα λεμόνια μας. Σε βαθύ μπολ, με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι, χτυπάμε καλά τα αυγά, και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς.
7. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
8. Τοποθετούμε το μπολ με το αυγολέμονο δίπλα στην σούπα, και με κουτάλα σούπας, ρίχνουμε μία-μία κουταλιές σούπας μέσα στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας το συνεχώς με αυγοδάρτη, ώστε να μην κόψει. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε σχεδόν το μπολ, και μετά επαναλαμβάνουμε αντίστροφα: ρίχνοντας κουταλιές από το μπολ μέσα στη κατσαρόλα, και ανακατεύοντας την σούπα με τον αυγοδάρτη. Όταν τελειώσουμε, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά μας, ανακατεύοντας συνεχώς την σούπα μας. Σβήνουμε, ανακατεύουμε απαλά για λίγο ακόμα, και η σούπα μας είναι έτοιμη!


9. Σερβίρουμε προσθέτοντας κομματάκια κοτόπουλου και φετούλες καρότου, και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου