Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πέννες με ντοματίνια και βασιλικό


Υλικά:
500 γρ. πέννες
700 γρ. ντοματίνια
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 μικρό μάτσο από βασιλικό
4 κ.σ. βούτυρο αναλατο
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και έξτρα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.


2. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
3. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια μας. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι (προαιρετικά) και βάζουμε μέσα τα ντοματίνια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 




4. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και σοτάρουμε για άλλα ένα-δύο λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
5. Πιέζουμε τα ντοματίνια με ένα κουτάλι για να σπάσουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.



6. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφαιρούμε το σκόρδο. Αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και επιπλέον αλατοπίπερο.



7. Προσθέτουμε και τις πέννες στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε λίγο με όλα τα υλικά της σάλτσας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
8. Προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο.



9. Σερβίρουμε τις πέννες και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι. 



Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου