Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κολοκυθοκεφτέδες

 

Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό       
100 γρ. φέτα
1 αυγό
1/4 της κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1/4 της κούπας φρέσκια ρίγανη
3 - 6 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι. Τα πιέζουμε καλά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. 


2. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. 


3. Προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη μάζα. Αλατοπιπερώνουμε, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. 


4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. 
5. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
6. Διαφορετικά τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι.


Η συνταγή είναι της Ντ. Κόχυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου