Υλικά:
200γρ βούτυρο λιωμένο
300γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέικιν
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
100 γρ μέλι
1/4 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1/4 κ.γ σκόνη πιπερόριζας
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε μπολ τοποθετούμε το μέλι, βούτυρο ,ξύσμα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν.
3. Τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη την ζύμη και την τοποθετούμε για 30’ λεπτά στο ψυγείο.
4. Ανοίγουμε με τον πλάστη μας που τον έχουμε αλευρώσει και ψήνουμε για περίπου 12-15’ λεπτά ανάλογα τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από cookbloggr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου