Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ζυμαρικά με μπέικον και ροζέ σάλτσα


Υλικά (για 4-5 άτομα):
500 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι)
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
370 γρ. σπιτική τριμμένη ντομάτα (pummaro)
λίγο μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε)
200 ml κρέμα γάλακτος
150-170 γρ. μπέικον σε κομμάτι 
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε μία κατσαρόλα, βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σε αλατισμένο νερό.


2. Σε μέτρια θερμοκρασία, τσιγαρίζω σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το λάδι. Μόλις μαλακώσει αρκετά τότε προσθέτω το σκόρδο λιωμένο και συνεχίζω για 2 λεπτά ακόμα.


3. Έπειτα προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο, δυναμώνω και όταν έρθει η σάλτσα σε βρασμό, μειώνω τη θερμοκρασία και βράζω για 10 με 15 λεπτά το πολύ.
4. Σε ένα μικρό τηγανάκι τσιγαρίζω χωριστά το μπέικον αφού το έχω κόψει σε κυβάκια, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.


5. Έπειτα στην σάλτσα προσθέτω το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω να πάρει μια δυο βράσεις.


6. Στην σάλτσα αυτή προσθέτω το τσιγαρισμένο μπέικον, τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύω να πάει παντού.
7. Σερβίρω αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου