Υλικά:
3 αυγά
150 γρ. Φρέσκο Βούτυρο αγελάδος
240 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. Αλεσμένα σκόνη σε σκόνη αμύγδαλο, φουντούκι, καρύδι (ότι θελουμε )
250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. Baking powder
80 γρ. Γάλα
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
1/4 κ.γ. Κανέλα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε σε δυνατή ένταση το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
2. Έπειτα το χυμό και το γάλα. Φαίνεται σαν να μας έχει «κόψει» δεν ανησυχούμε!
3. Έπειτα το αλεύρι , baking powder και τη κανέλα. Και τέλος τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα από το πορτοκαλί και το λεμόνι.
4. Σε ταψί 25-26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
5. Απλώνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω. Αφού κρυώσει την αχνίζουμε!
Η συνταγή είναι από missmimifoodie
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου