Υλικά:
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 μέτρια αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 γρ ηλιέλαιο
150 γρ χυμό μήλου
1 κτσ κανέλα
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
2 κόκκινα μήλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύω με έναν αυγοδάρτη.
2. Έπειτα προσθέτω το ηλιέλαιο, το χυμό μήλου και κοσκινισμένο το αλεύρι και ανακατεύω να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας.
3. Καθαρίζω και κόβω σε μικρά κυβάκια το μήλο και το προσθέτω και αυτό μαζί με το χυμό λεμόνι, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
4. Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα 25 επί 30 και προσθέτω σε αυτή το μείγμα.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά είτε μέχρι να βάζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Η συνταγή είναι από live.kitchen_channel
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου