Για τη ζύμη:
400γρ. αλεύρι που φουσκώνει Φαριν Απ @myloiagiougeorgiou
αλάτι- πιπέρι
200 γρ . βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
Για τη γέμιση
1 πιπεριά φλωρίνης σε μικρά κομμάτια
1 πακέτο μικρό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
50 γρ βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ τυρί τριμμένο που λιώνει
Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζω τα λαχανικά μου για 10 λεπτά σε βούτυρο.
2. Έπειτα προσθέτω αλάτι ,πιπέρι και στο τέλος κρέμα γάλακτος. Αφαιρώ το μάτι από την φωτιά στα 5 λεπτά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
3. Ετοιμάζω τη ζύμη μου ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί στο χέρι (το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο).
4. Πρώτα φτιάχνω το κάτω μέρος στρώνοντας σε ένα πυρέξ.
5. Αδειάζω τη γέμιση και κλείνω με την υπόλοιπη ζύμη. Αν δεν μπορούμε με το χέρι να ανοίξουμε τη ζύμη μπορούμε με ένα πλάστη. Κλείνουμε τις άκρες.
6. Περνάμε με αυγό όλη την επιφάνια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Μη το κόψετε όσο είναι καυτό γιατί θα σας διαλυθεί.Αφήστε τη να κρυώσει λίγο.Η συνταγη είναι από nikis_food
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου