Υλικά:
3 κ.γλ. καφέ στιγμής
1/4 κούπας νερό
3/4 κούπας βούτυρο
1 3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Διαλύστε τον καφέ στιγμής στο νερό και βάλτε όλα μαζί τα υλικά του κέικ στο μπολ του μίξερ.
Χτυπήστε τα επί 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν.
2. Αδειάστε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήστε το στους 180 βαθμούς, 1 ώρα. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίστε το σε σχάρα. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
3. Σερβίρετε, πασπαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι της Α. Αλεξιάδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου